EVC – Electronic Vessel Control

Nieuwe mogelijkheden

Tripcomputer. Motorgegevens in een kaartplotter. Slimme functionaliteit. Elektronisch schakelen en gas geven. Ingebouwde veiligheidsfuncties die de motor beschermen en het onderhoud vergemakkelijken. Het betrouwbare EVC-systeem van Volvo Penta opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden!

Electronic vessel Control

EVC – Electronic Vessel Control – is het gemeenschappelijke elektronische platform van Volvo Penta. EVC is gebaseerd op dezelfde CAN-bus-technologie die ook wordt gebruikt in schepen, vliegtuigen en auto’s. Het systeem biedt een complete integratie. Alle informatie wordt gedistribueerd via één CAN-bus-hoofdkabel. Dit zorgt voor een sterke vermindering van de benodigde hoeveelheid kabels en connectoren, met als resultaat een veel hogere betrouwbaarheid en eenvoudiger installatie.

Slimme functies en opties

EVC biedt standaard of optioneel een verbeterde functionaliteit. Het betreft hierbij functies die onmogelijk zijn bij traditionele systemen en die zorgen voor meer veiligheid, meer comfort en een lager brandstofverbruik.

Actieve veiligheid

EVC fungeert als uw eigen persoonlijke technicus, die voortdurend toezicht houdt op alle belangrijke functies en die voorzorgsmaatregelen treft als er iets niet goed is. Bovendien houdt EVC u constant op de hoogte.

Instrumenten van topklasse

Met EVC zijn de precisie en de betrouwbaarheid van de instrumenten zeer hoog en is de installatie eenvoudig door het gebruik van seriële verbindingen. De instrumenten kunnen aan boord op maximaal vier verschillende plaatsen worden geïnstalleerd. Plan uw trip De tripcomputerfunctie helpt u bij het plannen van uw trip. Met de functie ‘Instant fuel economy’ (Directe brandstofefficiëntie) ziet u onmiddellijk wat een verandering van trimstand iets minder gas betekent voor uw vaarbereik – en voor de emissies.

Gegevens in een plotter

EVC is compatibel met de NMEA 2000-standaard. Dit betekent dat u motorgegevens beschikbaar heeft in een compatibele kaartplotter, viszoeker, radar, enzovoort.

Download

Download hier de meest recente Volvo Penta EVC Brochure . Pas op: snel verouderd !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.