Introductie pleziervaart

De toonaangevende motorenproducent voor pleziervaartuigen; met vermogens van 10 tot 900 pk……

Kwaliteit, betrouwbaarheid, zorg voor het milieu, lage operationele kosten en een hoge servicegraad zijn altijd de kernwaarden geweest binnen de Volvo Penta organisatie. Volvo Penta is marktleider in de wereld van pleziervaartuigen. Wij ontwikkelen, produceren en verkopen complete diesel en benzine aandrijfsystemen voor de gehele markt. Van kleine motorboten tot zeiljachten en grote motorkruisers. Al tientallen jaren is Volvo penta de toonaangevende innovator in deze markt. Op dit moment is het programma aan diesel- en benzinemotoren het meest uitgebreide en meest omvattende in dit segment. En alles met een perfecte wereldwijde ondersteuning.

De Volvo Penta Green Commitment

Het verminderen van de impact op het milieu is een wereldwijde uitdaging. Wij zijn industrieleiders op het gebied van aandrijvingskracht voor de pleziervaart en tonen onze betrokkenheid met:

 • Revolutionaire voortstuwingssystemen die zorgen voor meer vaarplezier en een aanzienlijke vermindering van de CO2-emissies.
 • Geavanceerde motoren met hogere prestaties en een lagere impact op het milieu.
 • Slimme accessoires die extra mogelijkheden bieden voor zuinig varen.
 • Productie in milieugecertificeerde (ISO 14001) productiefaciliteiten van wereldklasse.

De Volvo Penta Green Commitment is goed voor u en voor het milieu. Bekijk de video  over Volvo Penta’s Green Commitment  (3 minuten).

Eenvoudiger en veiliger met EVC

Tripcomputer. Motorgegevens in een kaartplotter. Slimme functionaliteit. Elektronisch schakelen en gas geven. Ingebouwde veiligheidsfuncties die de motor beschermen en het onderhoud vergemakkelijken. Het betrouwbare EVC-systeem van Volvo Penta opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden!

EVC – Electronic Vessel Control – is het gemeenschappelijke elektronische platform van Volvo Penta. EVC is gebaseerd op dezelfde CANBUS-technologie die ook wordt gebruikt in schepen, vliegtuigen en auto’s. Het systeem biedt een complete integratie. Alle informatie wordt gedistribueerd via één CANBUS-hoofdkabel. Dit zorgt voor een sterke vermindering van de benodigde hoeveelheid kabels en connectoren, met als resultaat een veel hogere betrouwbaarheid en eenvoudiger installatie.

Meer functionaliteit

EVC biedt standaard of optioneel een verbeterde functionaliteit. Het betreft hierbij functies die onmogelijk zijn bij traditionele systemen en die zorgen voor meer veiligheid, meer comfort en een lager brandstofverbruik. Download de samengestelde leaflet EVC Functionaliteiten voor meer informatie of neem contact op voor advies.

Service

Een extra voordeel voor elke Volvo Penta eigenaar is de aanwezigheid van een van de grootste servicedealernetwerken in de branche. Het netwerk van servicedealers is verspreid over meer dan 130 landen. Als eigenaar van een Volvo Penta-motor bent u altijd verzekerd van kwalitatief hoogstaande service! In noodsituaties kunt u 24 uur per dag, het hele jaar door, een beroep doen op Volvo Penta Action Service (niet beschikbaar in alle markten).

Volvo Penta Action Service

Volvo Penta Action Service is een unieke service voor alle eigenaren van Volvo Penta motoren. Er is geen andere service in deze branche die een beschikbaarheid van de hele dag, 365 dagen per jaar biedt. En de belangstelling onder de klanten neemt nog steeds toe. Het onderliggende concept van Volvo Penta Action Service is erg eenvoudig. Het doel is snelle service te bieden wanneer de klanten dit het hardst nodig hebben. En voor Volvo Penta eigenaren volstaat slechts een telefoontje. De meeste inkomende verzoeken kunnen meteen telefonisch worden opgelost door technisch bekwaam personeel bij het servicecentrum. In sommige gevallen zal de ondersteuning op locatie moeten worden verleend, bijvoorbeeld wanneer een reparatie aan boord van de boot moet worden uitgevoerd. In dat geval neemt de operator contact op met de Volvo Penta-dealer van uw keuze, waarna wordt overeengekomen dat de reparatie wordt uitgevoerd of dat het benodigde reserveonderdeel rechtstreeks bij de klant wordt afgeleverd. Bel 0032 9 2556917 om een operator te spreken in de Nederlandse taal. De operator zal de telefoon opnemen en de  Volvo Penta-dealer van uw keuze voor u opzoeken. Omschrijf het probleem, vermeld uw locatie, geef de details van de motor en de installatie en een nummer waarop we u kunnen terugbellen. Vervolgens wordt u gevraagd hoe u wilt betalen voor eventuele reparatie- of onderdelenkosten (zie hieronder).

Zodra de dealer hierbij betrokken is, wordt contact met u opgenomen om u de details te verstrekken over de plaats en het tijdstip waarop u de monteur kunt verwachten en die op de hoogte is gebracht van de details. Als een monteur met gespecialiseerde vaardigheden vereist is of als onderdelen vereist zijn die niet lokaal beschikbaar zijn, zal de operator ervoor zorgen dat deze beschikbaar zullen zijn. U wordt op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen of vertragingen. Als er veranderingen optreden in uw situatie, hoeft u enkel de hotline opnieuw te bellen. Wij kunnen dan de dealer of monteur hiervan op de hoogte brengen.

Advies is gratis. Zodra de fout is vastgesteld, wordt een kostenraming voor de reparatie gegeven. Om vertragingen te vermijden, vragen wij het nummer van uw credit- of debetkaart bij uw eerste telefonische gesprek (Eurocard/MasterCard/Visa). De uiteindelijke betaling kan echter op elke wijze die de dealer accepteert.

Garantie en verlengde bescherming

Voor alle reparaties onder garantie en vragen hierover kunt u terecht bij Volvo Penta dealers. Ter bevestiging van de garantie heeft u een exemplaar van de garantiekaart nodig. Als u dit niet kunt vinden, is een andere vorm van bewijsmateriaal vereist.

Voor Volvo Penta-producten geldt de Internationale Beperkte Garantie van Volvo Penta volgens de voorwaarden en bepalingen in het boekje Warranty and Service (Garantie en service).

Verlengde bescherming

U kunt 2 jaar lang genieten van uw boot door onze garantieperiode in combinatie met de verlengde bescherming*. Dit is mogelijk voor alle Volvo Penta pleziervaartmotoren voor zowel diesel en benzine.
Het eerste jaar bent u verzekerd door het Internatonale Beperkte Garantie en het tweede jaar door de verlengde bescherming.
De verlengde bescherming heeft dezelfde dekking als de Internationale Beperkte Garantie van Volvo Penta wanneer u voldoet aan de volgende vereisten:
 • PDC (Pre Delivery Commissioning) & Registratie wordt uitgevoerd door een van onze erkende Volvo Penta dealer.
 • Laat een verlengde beschermingsonderhoud voor eigen rekening uitvoeren, door een geautoriseerde Volvo Penta dealer, voordat de garantieperiode van 12 maanden vervalt.
 • Voer de onderhoudsbeurten uit zoals is aanbevolen door Volvo Penta bij een erkende Volvo Penta dealer en zorg ervoor dat deze aantoonbaar zijn.

Door deze drie simpele stappen uit te voeren, kunt u een jaar langer zorgeloos genieten van uw boot. Neem contact op voor meer informatie. * Geldig voor de volgende Volvo Penta motoren: D1, D2, D3, D4, D6, IPS350, IPS450, IPS500, IPS600 en benzinemotoren. (D9, D11 en D12 vallen onder de 24 maanden Internationale Beperkte Garantie). Dit beleid is een toevoeging op uw wettelijke rechten.  

Techniek van Volvo Penta

Volvo Penta – Techniek die het verschil maakt

Volvo Penta is een toonaangevende leverancier van motoren en complete systemen voor scheepstoepassingen. Het succes is gebaseerd op een breed bereik van technische innovaties die geïntroduceerd zijn, gekoppeld aan de mogelijkheid om deze om te vormen tot praktische applicaties.

In veel gevallen hebben de energie, nieuwsgierigheid en capaciteiten van de Volvo collega’s aan de basis gestaan om de grenzen van technische haalbaarheid te verleggen. Dit heeft geresulteerd in de creatie van innovatieve producten zoals de Aquamatic, DuoProp, Volvo Penta IPS.

Robuust motorblok

Volvo Penta marine diesels zijn robust en ongekend sterk resulterend in minimale trillingen en lange levensduur. Het motorblok en de cilinderkop zijn ontworpen voor verhoogde stijfheid. Om het ontwerp verder te versterken is een speciaal frame tegen de onderkant van het motorblok gemonteerd (D3-D12). De configuraties van de lijnmotoren verschaffen de ruimte voor een goed-gedimensioneerde krukas met grote lager oppervlakken.

Pompverstuivers

De D9, D11, D12, D13 en D16 dieselmotoren zijn uitgerust met elektronische geregelde pompverstuivers. Deze verstuivers werken met een druk tot 2000 bar om de meest optimale brandstof-lucht verhouding onder elke belasting te verzorgen. In combinatie met de vier kleppen per cilinder, verzekert dit efficiëntie in het inlaatlucht- en uitlaatgassysteem

De elektronisch geregelde pompverstuivers zijn perfect afgestemd op de motoren met relatief grote cilinderinhoud. Het resultaat is verminderd brandstofverbruik, verminderde uitlaatgasuitstoot en uitstekende prestaties.

Common rail

D3, D4 en D6 motoren zijn voorzien van elektronisch geregelde common rail brandstofinspuiting dat het regelen van de brandstofinspuiting mogelijk maakt op een manier dat onmogelijk is bij conventionele motoren met hoge druk brandstof systemen.

De common rail regeleenheid regelt het systeem op basis van diverse parameters, zoals stand van de bedieningshendel, toerental, temperatuur en turbodruk. De common rail brandstofpomp zorgt voor een brandstofdruk tot 1600 bar in de common rail ofwel de gemeenschappelijke hoge druk brandstofleiding.
In de common rail is altijd brandstof onder druk beschikbaar voor de verstuivers. De verstuivers, welke elektronisch met een extreme precisie worden aangestuurd, spuiten tot wel drie maal per cyclus in.

Electronic fuel injection

Benzine motoren zijn voorzien van elektronisch geregelde meergaats verstuivers. De elektronische regeleenheid bepaalt zeer nauwkeurig de in te spuiten hoeveelheid brandstof op basis van diverse motor parameters. De voordelen hiervan zijn:

 • Snellere reactie en acceleratie
 • Veiligheid bij het starten, onafhankelijk van motor temperatuur
 • Rustig en stabiel stationair toerental
 • Verminderd brandstofverbruik
 • Lagere uitstoot van uitlaatgassen
 • Bewakings- en diagnostische functies

Laadsensor dynamo

Met een Volvo Penta motor krijgt u altijd een efficiënte laadstroom. De meerderheid van de dieselmotoren zijn voorzien van 12V/115A of 24V/80A dynamo’s met geïntegreerde laadsensor (D3 is voorzien van een 12V/140A dynamo zonder sensor). De laadsensor regelt de dynamospanning door het meten van de accuspanning op de accupolen. Daarom compenseert de dynamo het spanningsverlies dat haast onvermijdbaar is bij het elektrisch system aan boord. Het resultaat is een perfecte manier van het laden van een of meer accubanken, zonder het risico van het koken van de accu’s.

DuoProp propellers

 1. De achterste schroef (met kleinere diameter) werkt binnen de volgstroom veroorzaakt door de voorste schroef
 2. Beide schroeven zijn perfect in balans, zowel in gewicht als afmeting
 3. Alle schroeven zijn gemaakt van zeer sterke materialen
 4. Perfecte schroefgeometrie door duizenden computerberekeningen in een uniek ontwikkeld programma
 5. Speciaal aangepaste schok absorberende bussen zijn bestand tegen roterende en axiale krachten

 

Alle schroeftypen zijn getest in diverse boottypen gedurende duizenden uren op het water. Volvo Penta schroeven voor Duoprop drives en Volvo Penta IPS hebben volledig voordeel van de tegengesteld draaiende schroeven concept. Ontwikkeling van schroeven voor Duoprop technologie verschilt behoorlijk van conventionele staarten met enkele schroeven. De voorste en achterste schroeven moeten samenwerken en een gelijke hoeveelheid arbeid verzetten, omdat anders het rendement afneemt en de slijtage aan de draaiende delen van de drive toeneemt. De schroeven zijn verkrijgbaar in eenvoudig te kiezen sets, waarbij elke set is ontwikkeld voor een specifiek snelheidsbereik. Dit alles geeft een unieke Volvo Penta combinatie van bladprofiel, het oppervlak van de bladen en het cavitatie ontwerp, resulterend tot maximaal rendement en comfort.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.