MCC – Marine Commercial Control

Compleet besturingssysteem

Het MCC systeem staat voor Marine Commercial Control en is een compleet besturingssysteem voor voortstuwingsinstallaties en dieselgeneratorsets. Het systeem is ontworpen voor de hoge eisen van de scheepvaart, waarbij de prestaties, communicatie mogelijkheden, uitbreidingsmogelijkheden en veiligheidsfuncties worden samengebracht.

Integratie en functionaliteiten

Het MCC systeem is eenvoudig te integreren met de scheepsautomatisering en gebruikt de uitgebreide mogelijkheden van Volvo Penta’s elektronisch gestuurde dieselmotoren. De communicatie met de motorinstallatie gebeurt via de CAN Bus (J1939 protocol). De MCU of DCU controller verwerkt  de motorinformatie en via het menu gestuurde display is de informatie gelijk zichtbaar. Daarnaast is het mogelijk de informatie, real-time motorparameters, alarmeringen en statusmeldingen, door te sturen naar het scheepssysteem.  De signalen die beschikbaar zijn voor het scheepssysteem worden gecommuniceerd via een Modbus protocol of via analoge of binaire uitgangen. In omgekeerde richting is het ook mogelijk om via de controller de motor aan te sturen door de scheepsautomatisering.

Een uitgebreid en makkelijk programmeerbare PLC functie biedt de gebruiker uitgebreide mogelijkheden met betrekking tot de automatisering van de installatie.

Motorbeveiliging

Naast alle mogelijkheden met betrekking tot Control and Monitoring, is het MCC systeem ook voorzien van harde beveiligingscontacten zoals voorgeschreven door klassebureaus. Hiermee is het complete MCC systeem type goedgekeurd.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.